Atenció al públic

8:30 a 19:00

C/ Crist Rei, 5

25230 Mollerussa

973 600 455

vedrunamollerussa@vedruna.cat

Dia Universal de l’Infant

Escrit realitzat des del Pla Educatiu d’Entorn fruit de totes les escoles de Mollerussa, unides en un dia com avui per defensar els Protagonistes del nostre dia a dia, ELS NOSTRES INFANTS.

 

20 DE NOVEMBRE DIA UNIVERSAL DE L’INFANT

El dia 20 de novembre a escala mundial, es reivindiquen i es recorden els drets dels infants i dels i les adolescents. Mollerussa, com a Ciutat Amiga de la Infància, celebra aquest dia amb la complicitat dels centres educatius, entitats i associacions de la ciutat.

Avui fa 30 anys, que el món es va unir en la defensa dels drets dels nens i nenes: dirigents mundials van aprovar la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Des d’aleshores, s’han produït avenços històrics per a la infància de tot el món.

El 20 de novembre de 1989 les Nacions Unides van signar un compromís històric amb els drets de tots els nens i nenes: la Convenció sobre els Drets de l’Infant.  És el tractat més ratificat de tota la història. Tot i les fites aconseguides, cal seguir afrontant  nous desafiaments perquè aquests drets siguin una realitat per a tots els nens i nenes.

Han passat 30 anys de la convenció, i encara ens queda molt treball per consolidar els nostres drets arreu del món, però aquí a Mollerussa, hi treballem i hi treballem perquè hi CREIEM!.

Per commemorar el 30è aniversari de la convenció, representants de tot el món s’han unit en la primera Cimera de Ciutats Amigues de la infància per renovar el seu compromís amb la infància i han presentat la Declaració d’alcaldes de Ciutats Amigues de la infància de Colònia. A la qual el nostre alcalde també s’ha unit.

AVUI, la nostra celebració és especial, perquè gràcies a l’associació de mollerussacomercial i a la biblioteca comarcal Jaume Vila podem donar a conèixer els nostres drets a tota la ciutadania mitjançant els cartells sobre els nostres drets que hem fet els infants i joves, i amb una sorpresa ben especial, perquè els expliquem en un vídeo.

Des d’UNICEF aquest any se’ns ha proposat celebrar el dia de la infància fent una reflexió sobre els nostres drets i comparar-los amb els drets dels nens i nenes de fa 30 anys.

El Consell de Participació Adolescent han fet l’activitat PER MI I PELS MEUS COMPANYS i després de reflexionar sobre els nostres drets i de què hi podem fer per millorar-los ens han proposat als centres educatius i entitats unir-nos per treballar per la IGUALTAT! I d’aquí ha sorgit el projecte conjunt SOC COM SOC! durant tot el curs treballarem per demostrar el 21 de maig del 2020 que la unió fa la força!

El nostre compromís a treballar per fer visible el dret l’hem expressat de forma simbòlica amb totes les mans que veureu repartides pels aparadors d’algunes de les botigues de la nostra ciutat.

Mollerussa, pels drets de l’infant!

 

Mollerussa, 20 de novembre del 2019.

 

Veure les fotografies

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website