Atenció al públic

8:30 a 19:00

C/ Crist Rei, 5

25230 Mollerussa

973 600 455

vedrunamollerussa@vedruna.cat

Primària 6è: Visita al Parc Astronòmic Montsec

L’alumnat de 6è de Primària ha visitat el Parc Astronòmic Montsec (PAM).

Aquest parc és una iniciativa del Govern de Catalunya, per tal d’aprofitar les aptituds i potencialitats de la zona del Montsec per a la realització de recerca, formació i divulgació de la ciència, en especial de l’Astronomia.

 

Hem realitzat dos tallers; el planetari i els coets.

 

Es tracta d’un planetari multimèdia digital amb una cúpula mòbil de 12 metres de diàmetre, on es realitza un passi del nou espectacle “To Space and Back” on hem descobert com les ciències de l’espai ens ajuden en el nostre dia a dia.

Hem completat la sessió amb l’explicació del cel de la nit i la obertura de la cúpula per tal d’observar el cel real i identificar alguns dels objectes més destacats de la nit amb l’ajuda d’un monitor especialitzat.

 

En el taller dels coets ens hem endinsat en el món de la gravetat i la propulsió a través d’uns materials molt quotidians que ens han fet viure i riure moltíssim. Aquests són: botelles de plàstic, aigua i aire.

Després de dinar hem visitat la col·legiata de Sant Pere d’Àger. On hem escoltat les explicacions dels guies per saber la història d’un dels conjunts més importants del romànic català. Hem pogut comprovar de primera mà com les seves pedres porten escrita una part de la història de la conquesta cristiana.


Ens ho hem passat genial!

]]>

Comments are closed.
AGENDA

[tribe_events_list category="escola" limit="5"]
CreaEscola Quality Certificate for Education Website