Atenció al públic

8:30 a 19:00

C/ Crist Rei, 5

25230 Mollerussa

973 600 455

vedrunamollerussa@vedruna.cat

Pastoral

La Proposta Educativa Vedruna indica que s’ha d’educar “la persona per tal de que sigui capaç d’un projecte de vida amb sentit i capaç d’afrontar els desafiaments del món contemporani”.

El Pla Marc de pastoral, acompanyar la Vida en les escoles Vedruna, orienta i impulsa una pastoral de processos personals i de grups que tinguin present la diversitat i facin possible el creixement integral dels alumnes; per tal que cadascú doni el millor que porta dins i esdevingui el que està cridat a ser.

L’equip de Pastoral és qui anima i coordina propostes orientades, en el dia a dia, a aprofundir en el creixement personal, a avançar cap al compromís comunitari i a viure i celebrar les festes i tradicions, així com endinssar-nos en la nostra cultura, la història i la tradició catalana.

Objectiu Trienal Educatiu

Curs 21-22 Mirades amb sentit – Curs 22-23 Mirades HumanesCurs 23-24 Mirades de Servei

 

La proposta que fem en relació a l’objectiu educatiu (2021-2024) té com a fil conductor el concepte de mirada. Una mirada dirigida a l’interior d’un mateix, una mirada dirigida als “altres”, per finalment tenir una mirada diferent dirigida al món.

Reflexions que es duran treballant a través de contes, preguntes i/o dinàmiques on cada infant podrà fer les seves pròpies intervencions i extreuren les seves conclusions.

Un eix que uneix les tasques tutorials al llarg del curs.

Bon dia!

Els Bon dia: cada matí iniciem la jornada fent una aturada reflexiva a través d’una:

· Reflexió                · Curmetratge               · Imatge               · Cançó

amb l’objectiu de prendre conciència del moment i donar valor i profunditat a les diverses situacions de la vida que se’ns presenten a nosaltres mateixos o a aquells que ens envolten.

Tradicions culturals i religioses

A través de l’Equip de Pastoral que anima i coordina propostes orientades, en el dia a dia, a aprofundir en el creixement personal, a avançar cap al compromís comunitari
i a viure i celebrar les festes i moments importants del nostre calendari popular: Tots Sants, Advent, Nadal, Quaresma, Pasqua, festivitat de Santa Joaquima, Festa Major, Sant Joan…

Les escoles Vedruna treballem per estar inserides al nostre entorn més immediat, des del nostre poble i endintsant-nos en el coneixement de la cultura, la història i la tradició catalana.

Cultura Religiosa

El material de Cultura Religiosa de les Escoles Vedruna és d’edició pròpia.

  • Duna, treballa des de la infantesa els valors per conviure en societat, una convivència basada en el sis valors evangèlics i universals: l’amistat, l’alegria, el compartir, el perdó, l’esforç i l’agraïment. Es treballa amb el suport d’una web i s’acompanya amb una caixa amb material per treballar aquests valors des de la música, els sentits, els contes… i la imaginació d’una titella, la DUNA.
  • Quaderns Santa Joaquima, on es dona a conèixer la vida i els llegats que va deixar-nos Santa Joaquima.
  • Quaderns cultura religiosa, el global del material permet descobrir a la persona de Jesús i els valors que el converteixen en referent de la nostra cultura cristiana, essent capaços de descobrir, des de l’experiència que són valors compartits amb diverses tradicions religioses.

Campanyes Solidàries

A l’escola participem en campanyes solidàries, juntament amb la col·lavoració de la nostra AMPA, tals com:

· SOS Àfrica,

· Mans Unides,

· Taps per una nova vida,

· La Marató de tv3.

· Organització d’esmorzars solidaris amb objectius diferents.

· Recollida d’Aliments per Càritas i el Banc d’Aliments de Mollerussa.

I aquest any també comptem amb l’apadrinament d’en Manaj!

Coneix l'itinerari

CreaEscola Quality Certificate for Education Website